AM-körkortsutbildning klass 1 EU-moped 2019

Bli en säker mopedförare
Visst är det kul med moped. Men det är inte riskfritt. Ofta beror olyckorna på slarv, fortkörning, trimning av mopeder och bristande kunskaper om trafikregler. Med kunskap om trafik och säkerhet minskar risken för olyckor.

I utbildningen ingår både teori och praktik. Du får lära dig hur du skall köra mopeden, och du får undervisning om trafikregler och vägmärken. Dessutom får du tips och råd hur du gör för att undvika olyckor, vad du ska tänka på och vid vilka vanliga situationer du bör vara extra uppmärksam.

OBS! Det krävs att du har körkortstillstånd för att få göra den sista körningen i trafik och teoriprovet, Ansökningshandlingar hittar du på www.transportstyrelsen.se eller kontakta mig för ytterligare information

Körkortstillstånd  kan du söka när du har en ålder av 14 år och 9 månader.

DU KAN BÖRJA DIN UTBILDNING/KURS NÄR DU ÄR 14 ÅR OCH 9 MÅNADER.

Utbildningens upplägg
Kursen är uppdelad på fem tillfällen. Måndag, tisdag och onsdag är det teoripass klockan 17.30-ca.20.15. På lördag börjar vi med körövningar där kursdeltagarna är indelade i grupper om fyra elever i varje. Varje grupp har övning i körgård under två-tre timmar med början klockan 9.30. Därefter bokar du en tid för sista lektionen en-två timmar som är körning i trafik.

Efter avslutad utbildning meddelas Vägverket att du genomgått AM-utbildningen och vill boka tid för teoriprov.

Kursavgift är 4400 kronor.

Uppdaterat kursmaterial (bok, arbetshäfte och övningsfrågor på nätet)

Om eleven inte genomfört alla kurspassen inom under år 2019 anses kursen som avslutad och betalt kursbelopp som förbrukat.

Utbildningslokalen ligger på Torggatan 14, vitt hus vid Coop-rondellen.

Kursstart hösten 2019

5 augusti

Sedan 1 oktober 2009 gäller nya regler för att köra moped klass l.

Mer viktig information finner du här eller på www.korkortsportalen.se

Anmälan telefon: 0171-479 279 eller 072-302 15 10, mail: info@eiesmopedskola.se

Du kan börja kursen och vara med på teori samt praktiska körövningar när du fyllt 14 år 9 månader.

Men för att skriva teoriprovet måste du ha fyllt 15år

Eie Westerberg

Tipsa gärna dina kompisar om min mopedskola

I samarbete med BV  telefon 0171-39044 (Du kan även anmäla dig på detta telefonnummer).

I samarbete med NA Trafikskola när det gäller övriga körkortsbehörigheter, info@enatrafikskola.se

I samarbete med Hälludds förlag Mopedbok